dijous, 29 de novembre de 2012

Preparació del Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2013.

Estem començant a preparar el Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2013.

La bona acollida i ressò de l’activitat iniciada aquest any ha fet que el Centre d’Estudis Comarcal del Ripollès s’ha plantejat la continuïtat de aquesta experiència, en un desig de que es converteixi en una activitat permanent.

El projecte continuarà tenint el mateix objectiu: Ser un acte de reafirmació del món de la ramaderia transhumant catalana i dels camins ramaders.

També, com l’any passat, l’activitat del Camí ramader del Lluçanès al Ripollès es complementarà amb una activitat de conservació d’elements patrimonials emblemàtics. Aquest any es voldria reconstruir la pleta i cabana d’en Camprobí al Pla d’Anyella.

Aquesta pleta i cabana, amb el sostre totalment enrunat, és situada a uns cent metres de la cabana del Clot de la Fou i estava en construcció durant la visita dels folkloristes ripollesos de 17 i 18 de juliol de 1923.

Aquest any, acompanyant l’activitat de reconstrucció, hem pensat amb la possibilitat de fer un camp de treball (un o dos caps de setmana), on dirigits per especialistes en pedra seca, es podrà participar i aprendre aquesta tècnica mil·lenària de construcció.

També s’ha contactat amb el músic Amadeu Rosell i s'albirada la possibilitat de fer una petita mostra de cançons de pastors.

Es previst, igualment, fer algunes actuacions de millora de certs trams del camí ramader. Quan es facin aquestes actuacions es sol·licitarà ajuda i serà possible participar-hi.  

Aquest any el cost pels participants serà, com a mínim, d’uns 25 € per dia, amb una aportació mínima voluntària per l’operació de micromecenatge de reparació d’elements patrimonials relacionats amb la ramaderia transhumant que farem paral·lelament.