dissabte, 16 d’abril de 2016

Inici de la inscripció a les primeres etapes del Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2016

Avui (meitats d'abril) s'inicia la inscripció a les primeres etapes de l'activitat Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2016.

Aquesta activitat, que celebra la seva cinquena edició, es inclosa dins del Campus de Cultura Popular de la direcció general de Patrimoni la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya,

Les primeres tres etapes tenen ja establerta les dates : Els divendres, dissabte i diumenge, dies 27, 28 i 29 de maig (òbviament subjectes a les situacions climatològiques que es presentin i a la situació sanitària de les ovelles, pel seu trasllat).

La darrera etapa, des del Montgrony fins al Pla d'Anyella, serà en un dia proper a Sant Joan, 24 de juny de 2016, possiblement el dissabte, 25 de juny de 2016, que aquest any farem seguint l'espectacular carenada de la serra de Montgrony.

Aquest any varien les etapes que farem. 

Sortirem el divendres, dia 27 de maig de 2016, de Sant Martí d'Albars (on hiverna el ramat que acompanyarem, de la família Picas) i la primera etapa acabarà al coll del Forn (Les Llosses).

S'inclou dins de la quota establerta per aquest dia  (30 €) el trasllat des de Ripoll als llocs de sortida i arribada i l'avituallament (esmorzar i dinar).

La segona etapa, que serà la més llarga, anirà des del coll del Forn (Les Llosses) fins a Mataplana (Gombrèn), on hi haurà el tradicional sopar, que aquest any el celebrarem al costat del castell, un indret mític dins del món dels trobadors i del comte Arnau.

S'inclou dins de la quota establerta per aquest dia  (50 €) el trasllat des de Ripoll als llocs de sortida i arribada i l'avituallament (esmorzar al Pujol de Llentes, dinar al coll de Merolla, sopar ia Mataplana). El dormir a Mataplana, donat que estarem a peu de carretera practicable a tot tipus de vehicles, és  opcional).

El tercer dia, diumenge, dia 30 de maig de 2016, els que hagin dormit a Mataplana, podrem acompanyar el ramat fins al pla de la Pera, a Montgrony, en un lleuger ascens, on el ramat passarà unes setmanes, abans d'anar al Pla d'Anyella.

Com sempre, hi ha places limitades. Acompanyem un ramat i cal atendre el seu benestar i tranquil·litat. A més, per qüestions de logística (avituallament i transport de les persones des de Ripoll al llocs de sortida i arribada), no podem ser més de 30 persones.

Podeu fer la inscripció: info@ceripolles.org i allagosteraf@gmail.com. S'atendrà les inscripcions per rigorós ordre de rebuda.

Els preus s'han establert havent calibrat el cost del transport i avituallament dels participants, d'aquesta manera:

30 € pel divendres i diumenge, dies 27 i 29 de maig de 2016.
50 € el dissabte, dia 28 de maig de 2016.
30 € per la darrera etapa, de Montgrony al Pla d'Anyella.

Més enllà de la inscripció, les quotes es poden ingressar al compte del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès al Banc de Sabadell: IBAN/BIC: ES61 0081 0152 4800 0116 1917.

L'organització corre a càrrec del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, amb el suport de l'Ajuntament de Ripoll i Museu Etnogràfic de Ripoll. 

Aquesta activitat, com hem dit,  forma part dels Campus de Cultura Popular de la direcció general de Patrimoni la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya; i es inclosa dins de les activitats d'estiu que organitza la Universitat Centra de Catalunya a Vic.

Es compta amb la col·laboració dels ajuntaments per on transcorre l'itinerari, els ajuntament de Lluçà, Alpens, Les Llosses, Gombrèn, Castellar de n'Hug i Toses.