dilluns, 20 de maig de 2013

Preparació del Camí ramader del Lluçanès (neteja al pla de Capdevila, a les Llosses)


Una part del participants en  un punt concret de la intervenció.

El passat dissabte, dia 18 de maig de 2013, un grup de persones de la Societat de Caçadors de les Llosses i de l’ADF Catllar-Montgrony varen participar en una operació de neteja del camí ramader del Lluçanès, al seu pas pel pla de Capdevila, a les Llosses.

El camí ramader del Llucanès, en el seu pas per aquest lloc té un dels elements més interessants, un camí en vall o camí fondo, un camí que apareix artificiosament enfondit en el terreny, encaixat entre marges, que passa encaixonat i deprimit, amb murs de pedra de delimitació, pel mig dels camps de la zona.

Estem davant un dels trams més interessants del camí ramader del Lluçanès en el seu pas pel Ripollès, ja que estructures d’aquest tipus no son habituals i, en canvi eren bàsiques pel tal que el pas dels ramats no malmetés el conreus.

El grup de voluntaris va netejar l’antic camí ramader, molt brut de romegueres i arbusts, amb alguns arbres, ja de gran volum, que havien colonitzat l’espai.

La neteja dels camins ramaders suposa una important intervenció que assegura el seu futur.

Aquesta intervenció ha estat possible, més enllà dels participants en l'acció, per la voluntat dels propietaris  i del masover de Capdevila. A ells cal donar-lis les gràcies!

El mateix espai abans de la intervenció