diumenge, 11 de maig de 2014

Tot a punt per una nova edició del Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2014

Tot a punt per una nova edició del Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2014.

Aquest any farem l'activitat del Camí ramader del Lluçanès al Ripollès el dissabte i diumenge, dies 17 i 18 de maig, i el dissabte, dia 21 de juny de 2014.

El motiu de separar tant els dos primers trams del camí (17 i 18 de maig) de l'arribada al pla d'Anyella (21 de juny) respon a la necessitat del ramat d'aprofitar herbes a la zona de Montgrony. El ramat que surt des del Lluçanès (Sant Martí d'Albars) ho farà a meitats de maig i restarà unes setmanes a la zona de les Viles Grosses, abans de dirigir-se al pla d'Anyella.

Aquesta modificació i el fet que es faci el camí ramader en dies festius ha comportat que la capacitat d'acolliment del Pujol de Llentes pel sopar del dia 17 de maig, estigui totalment esgotada.

A més, el fet de fer el camí el dia 21 de juny, permetrà assistir a les revetlles de Sant Joan a tots els participants.

Aquest any el Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2014 s'iniciarà a Santa Eulàlia de Puig-oriol (una novetat per aquest any), cap a les 9:00 del matí del dissabte, dia 17 de maig. 
D'aquesta manera el trajecte s'allargarà uns sis quilòmetres.

L'esmorzar que sempre dona inici a la marca es farà a Cal Penyora, un antic i renombrat hostal que va instal·lar-se al peu del camí ramader, com ho fou tot el poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol el segle XVIII. Des del punt d'arrancada anirem fins Alpens i passant pel coll del Soler o de les Bruixes, pla de Capdevila (a les Llosses), collada del Forn, ens arribarem al Pujol de Llentes.

La nit del 17 al 18 de maig, es dormirà al Pujol de Llentes. Hi ha previst un recital de cançons tradicionals a càrrec d'una representació dels Randellaires,

El diumenge, dia 18 de maig, es farà el trajecte entre Pujol de Llentes i el pla de la Pera, a Montgrony,, passant pel colls de Faig General, Palomera, Arç, Merolla i pla de l'Espluga.

El diumenge, dia 21 de juny, es farà el camí entre Viles Grosses i pla d'Anyella, passant aquest any per la carena, colls de la Bona, del Remoló, de les Fontetes de Castellar i Creueta.

Aquest any s'ha determinat que els preu per assistent i dia sigui de 25€ per persona, amb el transport i el menjar inclòs.

Aquesta activitat forma part de les activitats d'estiu que organitza la Universitat de Vic i dels Campus de Cultura Popular de la direcció general de Patrimoni la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya.
L'organització a càrrec del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, amb el suport de l'Ajuntament de Ripoll i Museu Etnogràfic de Ripoll.
Es compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Lluçà, Alpens, Les Llosses, Gombrèn, Castellar de n'Hug i Toses.